SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye İle Birleşik Krallık Arasında Havacılık Güvenliği Alanında 2021 Yılı İşbirliği Programı İmzalandı

11 Mart 2021
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında havacılık güvenliği alanında, 2021 yılı İşbirliği Programı 11 Mart 2021 tarihinde, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz Sayın Prof Dr. Kemal YÜKSEK ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Sayın Sir Dominick CHİLLCOTT KCMG tarafından imzalandı.
 
Toplantıda, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da iki Ülke arasında var olan işbirliği programlarının etkin bir şekilde yürütüldüğü belirtildi. Ancak 2020 yılında, içinde bulunduğumuz Covid-19 salgınının etkisiyle, iki Ülke arasında ortak etkinlik, çalıştay ve yıllık denetimlerin iptal edilmesi zorunluluğunun doğduğu açıklandı. 2021 yılında söz konusu ortak faaliyetlerin gerekli tedbirler alınarak, daha etkin yürütülmesine yönelik 2021 yılı İşbirliği Programı imzalandı.
 
Bu kapsamda, iki ülke Sivil Havacılık Otoriteleri arasında işbirliği yapılacak konular; İngiltere ve Türkiye havaalanlarında ortak değerlendirmeler, güvenlik personeli ve süpervizörlere yönelik eğitimler, havacılık güvenliği alanında karşılıklı ziyaretler ve eğitimler olarak belirlendi. İmzalanan İşbirliği Programı; havacılık güvenliği programlarının paylaşımını, testler ve kalite kontrol konusunda ortaklaşa çalıştay düzenlenmesi ile iki Ülkenin ortaklaşa uluslararası bir konferans organize etmelerini de içermektedir.