SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kırgızistan’a Yeni Hat: Antalya-Bişkek

20 Mart 2014
Türkiye ve Kırgızistan, 19 Mart 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdikleri ikili havacılık müzakereleri sonunda Antalya-Bişkek hattında sefer düzenlenmesi konusunda mutabakata vardı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Kırgızistan Ulusal Sivil Havacılık Ajansı Genel Müdürü Erkin ISAKOV başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde, iki ülke arasında sivil havacılık ilişkileri değerlendirilerek yeni uçuş noktaları konusunda anlaşma sağlandı.

İmzalanan Mutabakat Zaptı ile Antalya-Bişkek hattında haftalık 3 frekans yolcu taşıma hakkı elde edilirken, mevcut durumda İstanbul-Oş hattında 7 frekans olarak tanımlanan yolcu trafiği, frekansların daha verimli kullanılabilmesi için İstanbul Atatürk-Oş hattına 4, İstanbul Sabiha Gökçen-Oş hattına 3 frekans yolcu trafiği olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Taraflar ayrıca Kırgızistan Cumhuriyeti Sivil Havacılık Otoritesinin mevcut imkanlarının geliştirilmesi için ISO 9000 Kalite Belgesi sahibi SHGM’nin tecrübelerinin paylaşılması ve Kırgız uzmanlara eğitimler verilmesi alanında işbirliğine gidilmesi hususunda mutabakat sağlandı.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.