SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

THY Teknik, Üretim Organizasyonu Onay Sertifikası aldı..

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), hava aracı ve/veya parçalarının üretimine ilişkin mevzuat kapsamında ilk yetkisini verdi.

“Hava Aracı ve İlgili Ürün, Parça ve Cihazın Uçuşa Elverişlilik ve Çevresel Sertifikasyonu” konusunda 20 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe giren SHY-21 Yönetmeliği çerçevesinde gereklilikleri yerine getiren Türk Hava Yolları Teknik A.Ş, Üretim Organizasyonu Onay Sertifikası almaya hak kazandı.

Söz konusu sertifika ile THY Teknik A.Ş, ülkemizde kabiniçi parça ve malzeme üretimi konusunda ilk kez ulusal onay alan şirket oldu. SHGM tarafından verilen bu yetki ile birlikte THY Teknik, ilave bir gösterimde bulunmaksızın Onaylı Çıkış Sertifikaları (SHGM Form 1) yayımlayabilecek ve üretilen parçalar Türk tescilli hava araçlarında kullanılabilecek.

Bu onayın ardından THY Teknik’in bir yıl içinde 5 milyon USD’lik bir gelir kaydetmesi öngörülüyor. Hava aracı parçalarının dışarından tedarik edilmesi nedeniyle 1 yıl içerisinde oluşan yaklaşık 15 milyon USD’lik bir maliyetin önüne geçilmesi ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkı bakımından da büyük önem taşıyor.

Ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren diğer şirketler de, ilgili mevzuat kapsamında SHGM’ye başvuruda bulunabilecek ve gereklilikleri yerine getiren şirketlere üretim organizasyonu onay sertifikası verilebilecek.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…