SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul Sonbaharda Havacılık Fuarlarına Ev Sahipliği Yapacak…

İstanbul, Eylül ve Ekim aylarında iki ayrı uluslararası havacılık fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan AIREX Fuarı ilk defa İstanbul Airshow ismiyle 25-28 Eylül’de, II. Havacılık Eğitim Fuarı (IFTE) ise 17-18 Ekim’de ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, SHGM ve DHMİ’nin desteği ve THY, TAV, THY Teknik ana sponsorluğunda Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda gerçekleştirilecek AIREX Fuarı, dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticilerini ile havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerini buluşturacak.

1996 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen AIREX Fuarı, sivil havacılıktaki gelişmelere paralel olarak İstanbul’un dünyada en fazla noktaya havayolu bağlantısı olan şehirlerden biri haline gelmesi ve özellikle de 3. Havalimanı Projesi ile, uluslararası bir havacılık merkezi olma hedefine katkı sağlamak amacıyla bu yıl İstanbul Airshow ismiyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıl yurt dışından 40, Türkiye’den ise 63 firmanın katıldığı ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan IFTE Fuarı ise, Ekim ayında havacılık eğitimi veren birçok ulusal ve uluslararası kurumu bir araya getirecek.
Uçuş okulları, TIP eğitim organizasyonları, havacılık akademileri, üniversiteler, yedek parça tedarikçileri, bakım-onarım şirketleri, uçak üreticileri, simülatör üretim şirketleri, uçuş ekipman sağlayıcılarının katılacağı IFTE Fuarı; dünyadaki gelişmelerin takip edilerek havacılık eğitimlerinin gelişimine katkı sağlanması, diğer kurumlarla işbirliği için zemin oluşturması ve öğrencilerin sektördeki aktörlere birebir buluşması açından önemli bir platform niteliği taşıyor.
 
Kamuoyuna Duyurulur.