SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sivil Havacılık Komisyonu 5. Toplantısı Gerçekleştirildi…

16 Eylül 2014
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Yükseköğretim Kurumu (YÖK) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde oluşturulan Sivil Havacılık Komisyonu 5. Toplantısı; 12 Eylül 2014 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

36 üniversite, işletme ve havacılık meslek kuruluşlarından 62 kişinin katıldığı toplantı, Komisyon Başkanı Prof. Dr. Durmuş GÜNAY başkanlığında gerçekleştirildi. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ’nin açılış konuşmasının ardından sivil havacılık eğitimi veren kurumları, eğitim standartları, nitelikli işgücü, eğiticilerin durumu ve sorunları ile ilgili gündemdeki konular masaya yatırılarak çözüm önerileri ele alındı.

Toplantı’da üniversitelerden çalışma gruplarına daha fazla destek vermesi istenirken, öğrencilerin mezun olduklarına geçerli bir belge almasını sağlayacak şekilde yabancı dil eğitiminin müfredata entegre edilmesi konusu görüşüldü. Pilotaj bölümlerindeki öğrencilerin sektörün beklenti seviyesinde mezun olmalarını sağlamak amacıyla adayların bölümlere kabulü öncesinde özel yetenek testlerine girmeleri ve pilot olabilmek için istenen şartları sağlamaları gerektiği görüşülen toplantıda, ÖSYM Tercih Kılavuzunda “Özel Şartlar” kısmında bu ibareler eklenmek üzere gerekli girişimlerin yapılmasına karar verildi.

Öğrencilerden kayıt aşamasında güvenlik soruşturmasından geçirilmesi, kabin eğitimlerinde uygulamaya yönelik eğitimlerin ön plana çıkarılması gerektiği, önümüzdeki dönemde kullanılacak Staj Yerleştirme Yazılımı, sivil havacılık alanında eğitim veren akademik personelim envanterinin çıkarılması, sivil havacılık bölüm isimlerinin standart hale getirilmesi ile 2 ve 4 yıllık bölümlerin isimlerinin belirginleştirilmesi, minimum ders içeriklerinin standart hale getirilmesi, yabancı dillerdeki ders kaynaklarının Türkçeye çevrilmesi konusunda çalışmaların hızlandırılması konuları ise toplantıda ele alınan diğer konular oldu.

Toplantı ile ilgili doküman ve sunumlara ulaşmak için tıklayınız…

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.