SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin Ülkemize Resmi Bir Ziyarette Bulunacaktır...

16 Şubat 2015
BM Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Genel Sekreteri Raymond Benjamin 16-22 Şubat 2015 tarihleri arasında ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır. Ziyaret 1945 yılında kurucu üyesi olduğumuz ICAO'dan ülkemize, Genel Sekreter düzeyinde yapılacak ilk ikili resmi ziyaret olacaktır.

Genel Sekreter Benjamin, Ankara ve İstanbul’da temas ve incelemelerde bulunacak, SHGM’yi ziyaret edecek, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfü Elvan tarafından kabul edilecektir.

Yapılacak görüşmelerde Türkiye-ICAO ilişkilerinin geliştirilmesi ve ülkemizin 2016 ICAO Konsey üyeliği adaylığı öncelikli konular olarak ele alınacaktır. Bu çerçevede Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Genel Sekreter Raymond Benjamin tarafından Türkiye-ICAO arasında işbirliğinin arttırılmasına yönelik bir Mutabakat Muhtırası da imzalanacaktır.

Türkiye-ICAO arasında ilk ikili resmi işbirliği anlaşması niteliğini taşıyacak sözkonusu Mutabakat Muhtırası; tarafların havacılık eğitimi alanında yakın işbirliği yapmasını, oluşturacakları bir program çerçevesinde gelişmekte olan ülkelerden her yıl 20 kursiyere ülkemizde eğitim verilmesini, her sene ülkemizden iki uzmanın ICAO Sekretaryasında görevlendirilmesini, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne mensup uzmanlarımızın, çeşitli ülkelere yapılacak ICAO denetimlerine gözetmen veya denetçi olarak katılmalarını, ülkemizin ‘’Afrika Havacılık Emniyeti Kapsamlı Bölgesel Uygulama Planına’’ ve ‘’Afrika Sivil Havacılık Sektörü İnsan Kaynakları Gönüllü Kalkınma Fonuna’’ katkıda bulunmasını öngörmektedir.

Mutabakat Muhtırasında öngörülen eğitim programından ağırlıklı olarak Afrika ülkelerinin yararlandırılması planlanmaktadır. Bu nedenle sözkonusu Mutabakat Muhtırası sadece Türkiye-ICAO ile ilişkilerinin geliştirilmesine değil, aynı zamanda Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizin güçlenmesine ve 42 şehrine uçuş yaptığımız Afrika Kıtasında sivil havacılığın gelişime de olumlu katkı sağlayacaktır.

Kamuoyuna duyurulur...