SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM’ye lojistik sektöründen ödül…

19 Kasım 2015
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), “Güvenli Kargo Projesi” nin hayata geçirilmesi çerçevesinde sektöre yaptığı katkıdan dolayı Lojistik Ödülleri kapsamında Juri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

2015 Lojistik Ödülleri, 19 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Lojistik alanında en iyi hizmet veren havayolu, karayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı işletmeri ve yöneticilerinin belirlendiği yarışmada lojistiğe destek veren projeler de ödüllendirildi.

15 kategoride düzenlenen Lojistik Ödülleri kapsamında üç ayrı dalda verilen jüri özel ödülünden biri de SHGM’nin oldu. SHGM, IATA’nın Güvenli Kargo Projesi’nin hayata geçirilmesi ile lojistik sektörüne sağladığı katkıdan dolayı Jüri Özel Ödülü almaya hak kazanırken, Turkish Cargo da havayolu taşımacılığında en iyi şirket ödülünü aldı. SHGM adına ödülü SHGM İstanbul Temsilcisi Muhammed Seyda Akdağ aldı.

Kargoların; havayolu, gönderici, kargo acentesi ve destinasyon arasında kesintisiz akışının sağlanmasını içeren Güvenli Kargo projesi ile kargo gönderim hızının arttırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve kargo güvenliğinin arttırılması hedefleniyor. Dünya genelinde henüz 11 ülkede yürütelen projeye SHGM de IATA ile imzaladığı protokol ile dahil oldu. IATA’nın tüm operasyonlara yayılması için 5 yıllık bir zaman öngördüğü ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, UTİKAD, TOSHİD ve THY'nin işbirliği ile yürütülen projenin, hava kargo taşımacılığının gelişimine ve Türkiye’nin lojistik üs olma hedefine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…