SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Kırgızistan, sivil havacılıktaki işbirliğini büyütüyor...

Türk ve Kırgız Sivil Havacılık Otoriteleri arasında gerçekleştirilen ikili havacılık müzakerelerinin ardından 8 Ocak 2016 tarihinde Ankara’da İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Kırgızistan Sivil Havacılık Müdürü Ermek Omuraliev tarafından imzalanan anlaşmaya göre, SHGM tarafından düzenlenen lisans ve sertifikalar Kırgız Sivil Havacılık otoritesi tarafından tanınacak.

Kırgızistan Sivil Havacılık Otoritesi’nin gelişimi ve kapasitesinin artırılması için destek verilmesini ve havacılık emniyeti konusunda işbirliğini içeren anlaşma kapsamında, uçuş emniyet gözetim ve denetimi, işleticiler, bakım kuruluşları ve servis sağlayıcılarının sertifikalandırılması, emniyet yönetim sistemi ve kalite sistemlerinin uygulanması, havacılık personelinin ve hava araçlarının sertifikalandırılması ile diğer uçuş emniyeti konularında Kırgız Sivil Havacılık otoritesine eğitim desteği verilecek.

İş başı eğitimleri dahil çeşitli eğitim programlarının düzenlenmesini de kapsayan anlaşma ile, SHGM tarafından hava alanları, uçuşa elverişlilik, seyrüsefer, personel lisanslandırma ve eğitim konularında Kırgız Sivil Havacılık otoritesi personeline iş başı eğitim programı düzenlenmesine karar verildi.

Ayrıca Türkiye, Kırgız Sivil Havacılık Otoritesinin ICAO, EASA, EUROCONTROL ve diğer uluslar arası kuruluşlarla işbirliği konusunda destek sağlayacak.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.