SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Aşırı Yorgunluk Risk Yönetimi (FRM) Çalıştayı düzenlendi.

23 Ağustos 2016
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçuş ekiplerinin uçuş ve görev süresi sınırlamaları ve dinlenme gereklilikleri talimatı kapsamında, 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde Aşırı Yorgunluk Risk Yönetimi (FRM) ile ilgili çalıştay düzenledi.

Uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla SHGM tarafından 2015 yılında yayımlanan “Uçuş ve Görev Süresi Sınırlamaları İle Dinlenme Gereklilikleri Talimatı (SHT-FTL)” kapsamında havayolu işletmelerinin 1 Temmuz 2017 tarihine kadar Aşırı Yorgunluk Risk Yönetim(FRM) düzenlemelerini yapmaları gerekiyor.

Bu kapsamda havayolları işletmelerine yönelik Aşırı Yorgunluk Risk Yönetimi (FRM) gereklilikleri hakkında çalıştay düzenlenerek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu. Çalıştay’da, havayollarının Aşırı Yorgunluk Risk Yönetimi ( FRM) sistemi nasıl tesis edeceği, ekip üyelerinin aşırı yorgunluğundan doğacak operasyonel riskinin gedirlemesine yönelik risk analizlerinin nasıl yapılacağı ve risk azaltıcı tedbirleri hayata geçirmeleri ile ilgili konular ele alındı.

THY, Pegasus, Sunexperss ve MNG Havayolları temsilcilerinin de birer sunum yaptığı çalıştaya havayolu işletmelerinden toplam 37 kişi katıldı.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.