SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temeli atılıyor…

31 Ağustos 2016
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen “Türk Sivil Havacılık Akademisi”nin (TCAA-Turkish Civil Aviation Academy) temeli 7 Eylül 2016 Çarşamba günü atılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ‘Türk Sivil Havacılığının Emniyet ve Güvenlik Eğitimi Kapasitesinin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Atatürk Havalimanı bölgesinde inşa edilecek olan Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temel atma töreni, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin ev sahipliğinde, AB Komisyonu ve havacılık sektörü temsilcilerinin katılımı ile temeli atılacak olan Akademi, sivil havacılık çalışanlarına ve bölge ülkelerden gelen havacılık personeline uluslararası standartlarda havacılık eğitimlerinin verildiği bir akademi olarak faaliyet gösterecek.

En modern tesis imkânları ve eğitim araçları ile donatılacak olan Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin 2017 yılı sonuna kadar faaliyete başlaması ve AB müktesebatı ile uyumlu olarak kamu ve özel sektörde insan kaynağının ve teknik kapasitenin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Bölgemizdeki en büyük Sivil Havacılık Akademisi...

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük edecek Akademi’nin yıllık 2 bin civarında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verme kapasitesi ile bölgemizdeki en büyük eğitim merkezi olması planlanıyor. Avrupa ve dünyadaki diğer sivil havacılık eğitim merkezleri ile rekabet edecek seviyede hizmet vermesi amaçlanan Akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ile işbirliği içinde burslu eğitim imkânı da sunacak.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.