SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

`Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım` Sertifika Töreni yapıldı…

5 Aralık 2016
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Ülkem İçin Dünyam İçin Ben de Varım" isimli Engelli Personel Eğitim Programı kapsamında sertifika töreni düzenledi.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile gerçekleşen törende, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personelleri Vildan Karaaslan Çavuşoğlu, Mert Eriç ve Ahmet Cahit Başaran’ın aralarında bulunduğu Bakanlıkta görevli personellere sertifikaları takdim edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici’nin de katıldığı törende konuşan Bakan Arslan, bu konudaki duyarlılığın her geçen gün arttığı ve kamuda istihdam olanaklarının geliştirildiğinin altını çizerek, 2003 yılında kamuda istihdam edilen 5 bin 500 civarında engelli vatandaşın bugün 40 binin üzerinde olduğunu belirtti.
 
Bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade eden Bakan Aslan, engellilerin hayata katılabilmesi adına çağrı merkezlerinde evden çalışabilmeleri, 'Gören Göz' projesi gibi pek çok projenin yanısıra Bakanlık olarak havalimanlarını engelsiz havalimanı haline getirildiğini, engelsiz denizler, engelsiz demiryolları uygulamalarının hayata geçirildiğini kaydetti.

3. El Projesi’nde de önemli mesafe alındığın belirten Bakan Aslan, "Kurumumuzdaki 2 bin 339 arkadaşımızın gayretlerini arttırabilmek ve yaşama daha fazla dokunmalarını sağlamak adına, 55 arkadaşımızın da örnek alarak eğitimlerini tamamlayacağız. Bu farkındalığı Bakanlar Kurulu'na taşıyarak diğer bakanlıkların da benzer çalışmaları yapmalarını sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.