SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO üyesi 8 ülkeye “Ramp Denetimi Farkındalık Eğitimi” verildi…

19 Aralık 2016
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından “ICAO’nun Gelişmekte Olan Ülkeler Eğitim Programı” çerçevesinde ICAO üyesi 8 ülkeye Ramp Denetimi Farkındalık eğitimi verildi. 

Türkiye ile ICAO arasında 2015 yılında imzalanan Mutabakat Zaptı kapsamında 5-7 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen eğitime; Libya, Ürdün, Surinam, Tunus, Lübnan, Burkina Faso, Malezya ve Nijerya sivil havacılık çalışanları katıldı. 

Ramp Denetimi Farkındalık eğitimi kapsamında, katılımcılara Ramp denetlemelerinin yasal dayanağı ve düzenlemelerin hukuki yapısı, üye ülkelerde ramp denetleme sisteminin kurulması ve işletilmesi, denetçi yetiştirme ve eğitim kurulu onayları, denetlemede kontrol edilen alanlar, takip prosedürü, ülkelerin gözetim aktiviteleri ve sorumlulukları, EASA RAMP programı ve veri bankası, bulgu tanımı kategorizasyonu, ön tanımlı bulgular ve  aktüel örnekler hakkında bilgi verilerek pratik denetleme ortamının  gösterilmesi sağlandı.

Genel Müdürlüğümüzde SAFA Koordinatörü olarak görev yapan Barış EREN tarafından verilen eğitimin sonunda, katılımcılara “RAMP Inspection Awareness  sertifikası verildi.

Kamuoyuna Duyurulur.