SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye, Havaaracı Emniyet Denetimlerinde bulgu ortalaması en düşük 5. Avrupa ülkesi oldu

31 Ocak 2017
2016 yılında Türk uçaklarına Avrupa’da yapılan Hava Aracı Emniyet Denetimlerinde bulgu ortalaması 0.38’e kadar inen Türkiye, Avrupa’nın en düşük ortalamaya sahip 5 ülkesi içinde yer aldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 26 Ocak 2017 tarihinde Hava Aracı Emniyet Denetimi (SAFA) Programı’na ilişkin havayolu işletmeleriyle değerlendirme toplantısı düzenledi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından yürütülen SAFA programı kapsamında Türkiye’nin üzerine düşeni yaptığını ve 2016 yılında 0.38 bulgu ortalaması ile Türkiye’nin Avrupa ülkeleri içinde 5. sırada yer aldığını kaydetti.

2016 yılı SAFA rakamlarının değerlendirildiği ve 2017 hedeflerinin ele alındığı toplantıda, ülkemizin bulgu ortalamasının düşürülmesine katkı sağlayan başarılı işletmelere SHGM tarafından teşekkür belgesi verildi.

Genel Müdür Vekili Bahri Kesici tarafından başarı plaketi verilen Güneş Ekspres Havacılık A.Ş. denetlemelerdeki 0.08 bulgu ortalaması ile SAFA bulgu oranı en iyi işletme oldu. 2015 yılında 0,32 olan bulgu ortalamasını 2016 yılında 0,08’e düşüren işletme aynı zamanda en büyük performans kaydeden işletme olarak da kayıtlara geçti. 2016 yılında 146 denetleme ile Avrupa’da en fazla denetlenen ikinci havayolu olan THY ise son 4 yıldır en çok denetlenen işletmeler listesinde yer aldı.

Türkiye’nin elde ettiği bu başarıda sektör kuruluşları ile yakın işbirliği ve koordinasyonunun büyük payı olduğunu vurgulayan Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Türkiye’nin ülke ortalamasında gelinen bu noktanın korunması gerektiğininin de altını çizdi.



Kamuoyuna duyurulur.