SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ulusal Güvenlik Denetçisi Çalıştayı Düzenlendi…

5 Haziran 2017
Havalimanlarında havacılık güvenliği konusunda denetleme yapmak üzere yetkilendirilen Ulusal Güvenlik Denetçilerine yönelik  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından 24-25 Mayıs 2017 tarihlerinde çalıştay düzenlendi.
 
Havalimanı güvenliği, uçuş ve havalimanı tedarikleri, kargo ve posta güvenliği, 2016-2017 denetim takviminin ele alındığı çalıştayda, denetçilere ulusal ve uluslararası düzeydeki gelişmeler ve uygulamalar hakkında bilgi verildi. 42 ulusal güvenlik denetçisinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, denetçiler  bilgi ve tecrübelerini paylaşarak uygulamalarda yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
 
Ulusal Denetçi Sertifikasyon Programı  kapsamında denetimler sırasında kullanılmak üzere geliştirilen denetim yazılımının da tanıtıldığı çalıştayda,  2015 yılında başlatılan program dahilinde bugüne kadar 60 ulusal denetçi sertifikalandırıldığı ve denetçi sertifikasyonuna devam edilerek denetçi sayısının arttırılmasının hedeflendiği de belirtildi.

 
Kamuoyuna Duyurulur.