SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Somali’ye havacılıkta teknik altyapı ve eğitim desteği….

19 Eylül 2017
Türkiye ile Afrika arasındaki havacılık alanındaki işbirliği kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), 12-15 Eylül 2017 tarihlerinde Somali heyetini ağırladı.
 
Somali Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Kaza Kırım Birim Başkanı ve beraberindeki güvenlik ve emniyet uzmanlarından oluşan heyet, Somali Sivil Havacılık Otoritesi’nin yeniden yapılandırılması kapsamında sağlanacak olan teknik altyapı ve eğitim desteği için SHGM yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.  Bakanlığımız Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu (KAİK) ve Türk Hava Yollarını da ziyaret eden heyete, en yakın zamanda planlama yapılarak ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli eğitim ve teknik desteğin verileceği bildirildi.
 
Türkiye’nin Afrika’ya açılım politikası kapsamında SHGM’nin ev sahipliğinde 2012 yılında 35 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı ile başlayan süreç sonunda ülkemizin Afrika’daki uçuş ağı 51 noktaya ulaşarak kıtaya en fazla uçuş yapan ülke konumuna gelinmiştir.  Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ile imzalananan Mutabakat Zaptı çerçevesinde  ‘’Gelişmekte Olan Ülkeler Eğitim Programı‘’  kapsamında ise sivil havacılık altyapılarını geliştirmek isteyen Afrikalı ülkelere sivil havacılık eğitimleri ve teknik altyapı desteği sağlanmaktadır.

 
Kamuoyuna Duyurulur.