SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İşletme Ramp Denetçileri Eğitimleri başladı….

14 Aralık 2017
Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği açısından büyük önem taşıyan Ramp denetlemelerinin standart hale getirilmesi amacıyla havayolu işletmelerine yönelik “Ramp Denetçileri Eğitimi” düzenlenmeye başlandı.

Havayolu işletmelerinin, filolarındaki hava araçlarına ramp denetlemeleri yapmakla görevlendirdiği işletme denetçilerine SHT Ramp talimatı gereklilikleri çerçevesinde verilen eğitimlerin ilki, THY bünyesinde 11-15 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlendi. Bulgu kategorizasyonu ve sık karşılaşılan bulgularla ilgili derslerin yer aldığı eğitimde aynı zamanda bulgu tespit yöntemleri ve denetleme ilkelerinin yer aldığı denetçi talimatlarına ilişkin bilgiler veriliyor. 3 gün teorik eğitimden sonra bir gün pratik eğitimin verildiği kursta ayrıca tehlikeli maddelerin havayoluyla taşınması ile ramp denetlemeleri, çatışma yönetimi, kültürel farklılıklar, iletişim yönetimi, de-icing anti icing gereklilikleri ve walk around check ilkeleri de denetçilerle paylaşılıyor.

EASA Ramp denetimi temel eğitimi müfredatına göre düzenlenen eğitimler, SHGM ve THY’den uzman eğitimcileri tarafından veriliyor. Daha önce farklı seviyelerde bir çok farklı eğitim kuruluşunca verilen SAFA Awareness eğitimlerinden daha geniş ve daha derin bir düzeyde harmonize denetçi yetiştirilmesinin amaçlandığı Ramp Denetçileri eğitimlerinin, talimat kapsamına giren diğer işletmeler tarafından da talep edilmesi halinde devam etmesi bekleniyor.


Kamuoyuna Duyurulur…