SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdür Vekilimiz Sayın Bahri KESİCİ’nin Yeni Yıl Mesajı…

29 Aralık 2017
Sivil havacılık faaliyetleri açısından başarılı bir yılı geride bırakmanın mutluluğu içinde, sektördeki tüm kurum ve kuruluşlarımızın, değerli havacılık çalışanlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Havayolu taşımacılığında bu yıl her ay yeni bir rekora imza atarak, uluslararası havacılık kuruluşlarının yayınlandığı raporlarda yolcu sayısını en fazla arttıran ülkeler arasında en üst sıralara yükselmiş bulunuyoruz. Havaalanlarımızdaki yolcu ve uçak trafiği artışı ile, gerek Avrupa’da gerekse dünya genelinde havacılık sektörünün büyüme oranlarına en fazla katkı yapan ülkelerden biri haline gelmenin sevincini yaşıyoruz.
 
2017 yılında yakaladığımız bu başarı, havayollarımızın açtığı yeni hatlara ve sefer artışlarına da yansıyarak, sektörümüzün önümüzdeki yıllardaki sürdürülebilir büyümesi yönünde önemli adımların atılmasına vesile oldu.
 
Sektörümüzde yaşanan bu gelişmelerin yanısıra geride bıraktığımız yıl, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği standartlarına en yüksek uyumun sağlanması amacıyla bir yandan mevzuat çalışmalarımızı sürdürürken diğer tarafından havacılık sektörüne yönelik denetimlerimize hız kesmeden devam ettik.
 
Çalışma gruplarımızın faaliyetleriyle sektörümüzün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda ortak çözüm üretebilme noktasında bir adım daha ileri giderken,  e-devlet ve otomasyon uygulamalarımızla sektör kuruluşlarımıza daha etkin ve hızlı hizmet sunma konusunda önemli aşama kaydettik.
 
Havacılık sektörümüzün ilerleyen yıllardaki büyüme potansiyeli doğrultusunda ihtiyaç duyacağı nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla bir taraftan YÖK ile çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan Atatürk Havalimanı bölgesi içinde yer alan Sivil Havacılık Akademisi’nin inşaatını tamamladık.  
 
2017 yılında yaşanan gelişmeler ışığında, 2018 yılının havacılık faaliyetlerimiz açısından çok daha başarılı bir yıl olacağını öngörüyoruz. Ülkemizin sivil havacılık alanındaki kapasitesinin yeni yatırımlarla daha da artması ile, sektörümüzün gelecek yıllarda küresel havacılık sisteminin en önemli aktörlerinden biri olması hedefi, azim ve kararlılığı ile yolumuzda ilerliyoruz.
 
2018 yılının milletimize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi, havacılık sektörümüzün daha nice başarılara imza atması temennisiyle mutlu yıllar diliyorum.
 
Başarı, mutluluk ve sağlık getirmesi dileğiyle,
 
Yeni Yılınız Kutlu Olsun.
 
 
 
Sevgi ve Saygılarımla,
 
Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili