SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye, Avrupa hava trafiğine en fazla katkı yapan ikinci ülke oldu.

7 Şubat 2018
Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından yayınlanan Şebeke/Ağ Operasyonları Raporu’na göre, Aralık ayında Türkiye Avrupa uçuş trafiğine en fazla katkı yapan ülkeler sıralamasında ikinci oldu.
 
Avrupa toplam uçak trafiğinin Aralık ayında yüzde 1.9 arttığı belirtilen raporda, trafik ağına en fazla uçuş ilave eden ilk beş ülkenin İspanya, Türkiye, Polonya, Kanarya Adaları ve Portekiz olduğu açıklandı. Avrupa hava trafik ağına en çok katkı yapan havayolu sıralamasında ise Eurowings’in ardından THY günlük 116 yeni uçuş ilavesiyle 2. sırada yer aldı. Havaalanı kalkış trafiklerine ilişkin istatistiklere göre de, Atatürk Havalimanı Aralık ayında günlük 595 kalkış trafiği ile Avrupa havalimanları içinde 4. oldu.
 
Eurocontrol’ün raporuna göre,  uçuş trafiği en fazla olan Avrupa havayolları arasında THY ikinci sıraya yükseldi. Havayolu işletmelerinin günlük toplam trafiklerine göre yapılan sıralamada, Rynair günlük 1683 uçuşla 1. sırada yer alırken, THY günlük 1214 uçuşla en fazla uçuş yapan ikinci havayolu oldu. Günlük toplam sefer sayısında geçen sene Aralık ayına göre yüzde 10,6 artış gerçekleştiren THY’nin yanısıra Pegasus Havayolları da günlük ortalama 429 uçuşla yüzde 11’lik bir artış kaydederek 50 havayolunun içinde 13. sırada yer aldı.
 
Avrupa genelinde uçak trafiğinde yaşanan gecikmelerde, 2017 yılı Aralık ayında geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 22.3 oranında azalma yaşandığı belirtilen raporda, Atatürk Havalimanı’nda Aralık ayında meydana gelen gecikmelerdeki artışın hava muhalefeti ve havalimanı kapasitesinden kaynaklandığı kaydedildi.




Kamuoyuna Duyurulur.