SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havaalanlarında E-Vize Uygulaması, Kiosk ve Yeni Teknolojiler Değerlendirildi

11 Nisan 2018

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından “E-Vize uygulaması için kioskların havaalanlarında tesis edilme gerekliliği” konulu toplantı 10 Nisan 2018 tarihinde ilgili kurum ve kuruluşların katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi.

Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Yönetmeliği (SHY-HUK) kapsamında "Havalimanları Güvenliğine Yönelik Saldırıların Bertaraf Edilmesi, Yaşanan Olaylar ve Alınacak Dersler" ana temasıyla 22 Şubat 2018 tarihinde İstanbul'da Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) toplantısı çerçevesinde düzenlenen toplantı Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can Erel başkanlığında gerçekleştirildi.

HANKOK Toplantısında “E-Vize uygulaması için kioskların havaalanlarında tesis edilme gerekliliği” konusunda bir toplantı düzenlenmesi kararı doğrultusunda organize edilen toplantıya, Dışişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, DHMİ Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Havayolu Kuruluşları ve Terminal İşletmecileri temsilcileri katıldı.

SHGM Nuri Demirağ Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ilgili kurumların görüş ve önerileri alınarak yapılması gereken düzenleme hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kamuoyuna Duyurulur.