SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

THK Üniversitesi tarafından “Ulusal İHA Çalıştayı” düzenlendi….

12 Nisan 2018
THK Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ulusal İHA Çalıştayı” 11-12 Nisan 2018 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantı’nın Açılış Konuşmasını gerçekleştiren SHGM Genel Müdür Yardımcısı Can EREL, havacılık emniyeti ve güvenliği bakımından konunu önemine vurgu yaparak İnsansız Hava Aracı konusunda yönetilmesi gereken en büyük riskin insan; doğru erişim ve eğitimin olduğunu kaydetti. EREL, konu ile ilgili erişim, farkındalık, eğitim ve işbirliğinin önemine işaret ederek, bu bakımdan büyük önem taşıyan çalıştayı düzenleyenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Çalıştayın ilk gününde, “İHA Üretimlerinde Akreditasyon ve Sertifikasyondaki Muhtemel Sorunlar” başlıklı oturum gerçekleştirildi. SHGM Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanlığından Hav.Uzm.Yrd. Serdar OĞUZER’in konuşmacı olarak katılım sağladığı bu oturumda, hava araçlarında ve İHA’larda sertifikasyon ve akreditasyon işlemlerinin nasıl yürütüldüğü hakkında katılımcılara bilgi verildi.  

Ulusal İHA Çalıştayı’nın ikinci günü gerçekleştirilen “İHA Olası Sorunlar/ Güvenlik Sorunları” başlıklı oturumda ise SHGM Havacılık Güvenliği Daire Başkanı Serdar KARABULUT tarafından havacılık emniyeti boyutuyla konunun önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirildi. Aynı gün düzenlenen “İHA’larda ATM  (Hava Sahası Yönetiminin Yasal Boyutu)” oturuma ise Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığından Hava Trafik Kontrolörü Serdar ÇETLEMİT katılarak hava trafik yönetimi boyutuyla konuya ilgili katılımcılara bilgi verdi.


Kamuoyuna Duyurulur.