SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdür Vekilimiz Sayın Bahri Kesici’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

22 Nisan 2018

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. Kuruluş Yıldönümünü ve "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı en içten duygu ve dileklerle kutluyorum. 

23 Nisan 1920, vatan topraklarını büyük bir mücadele ve sarsılmaz bir azimle birlik ve beraberlik içinde savunan büyük Türk milletinin istiklal ve egemenlik günüdür. TBMM’nin kurularak egemenliğin millete devredildiği demokrasi yolundaki en büyük adımdır. Bu kurtuluş ve istiklalin mimarı, Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Bu vatan için canını veren kahraman şehitlerimizi saygıyla yad ederek, milletimizin İstiklal Günü’nü kutluyor, ulusal egemenliğimizin ilelebet devam etmesi, devletimizin ebet müddet payidar olmasını niyaz ediyorum. 

Geçmişini bilmeyen medeniyetler yok olmaya mahkûmdur.  Bir milletin kendi öz değerleriyle barışık ve özgürce ilerlemesinin yegâne koşulu;  tarih şuuru ve milli bilincin gelecek nesillere kazandırılmasıdır. Bu da bizim ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur.  

Ulusal Egemenlik günümüzü, çocuklarımızın en doğru şeklide idrak etmesini diliyor,  barış ve kardeşlik duygularıyla nice bayramlara ulaşmayı temenni ediyorum.

Saygılarımla,



Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili