SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

D-8 Ülkeleri IHA ve SAFA Çalıştayları için Kapadokya’da Buluştu…

14 Mayıs 2018
D-8 Örgütü Sivil Havacılık Çalışma Grubu kapsamında ‘Eğitim ve Kapasite Geliştirme Görev Gücü’ başkanlığını yürüten Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu kapsamda 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde Kapadokya’da D-8 üye ülkelerinden ilgili yönetici, uzman ve mühendislerin katılımı ile sivil ve askeri havacılığın gelecekteki en önemli ayağını oluşturacağı düşünülen  İnsansız Hava Araçları Sistemleri ve SAFA (Yabancı Hava Araçlarına Yapılan Emniyet Denetlemeleri) çalıştaylarına ev sahipliği yaptı.

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Sayın Hasan Ali KARASAR ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Can EREL’in açılış konuşmaları ile başlayan program D-8 üye ülkeleri katılımcılarınca gerçekleştirilen sunumlarla devam etti. D-8 Genel Sekreterliği yetkilileri ve Kapadokya Üniversitesi öğretim görevlilerinin yanı sıra çalıştaylara sektörün önde gelen üreticileri ve kullanıcı endüstri şirketleri de katılım sağladı.

İki gün süren çalıştaylar kapsamında katılımcılar tanıtıcı sunumların ardından mevcut ve planlanan projelere ilişkin görüş alışverişi imkânı bulurken katılımcılarca olası ortaklık konuları üzerine ikili ve çoklu görüşmeler gerçekleştirildi.

D-8 ülkeleri arasındaki var olan yakın işbirliğini havacılık alanında da derinleştirerek güçlendirmeyi amaçlayan D-8 Sivil Havacılık Çalışma Grubu Çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen çalıştayların D-8 üye ülkeleri arasında kurulması amaçlanan teknik işbirliği açısından önemli bir platform olarak değerlendirilmektedir.