SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

24 Mayıs Uçak Teknisyenleri Günü Kutlama

24 Mayıs 2018
Türk Sivil Havacılığı özellikle son 15 yıldır her geçen gün büyümeye hız kesmeden devam etmektedir. Bununla birlikte uçak sayımız, havaalanı sayımız ve nitelikli personel sayımız da her geçen gün biraz daha artmaktadır. Şüphesiz bu hızlı büyüme beraberinde bazı risklerde ortaya çıkarmakta olup bu risklerin bertaraf edilip havacılık emniyetinin en üst düzeyde tutulmasını sağlamanın en önemli unsurlardan birini de nitelikli ve eğitimli teknik personel oluşturmaktadır.

Bu çerçevede, Türk Sivil Havacılığının hali hazırdaki başarıları elde etmesinde, geçtiğimiz 15 yıldaki hızlı büyümeye rağmen uçuş emniyetinde bir sıkıntı yaşanmadan uçuş operasyonlarının desteklenmesinde ve hava operasyonlarındaki emniyetin sağlanmasında rol alan en önemli meslek gruplarından birini de “Uçak Teknisyenleri” oluşturuyor.

Bu vesileyle, kurumumuzda ve sektörümüzde görev alan tüm UTED çatısı altında olan veya olmayan tüm “Uçak Teknisyenleri” nin “24 Mayıs Uçak Teknisyenleri Günü” nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.