SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ALTA Konferansı 11-13 Haziran 2018 tarihinde Buenos Aires’ da gerçekleşti…

28 Haziran 2018
Pan Amerikan Havacılık Emniyet Zirvesinin Dokuzuncusu, 11-13 Haziran 2018 tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yapıldı.

Zirvede özellikle Bölgesel Havacılık Emniyet Grupları (RASG) tarafından yapılan çalışmalar ele alınmış olup, bu başlık altında özel bir Panel yapılmıştır.

Panel oturumunda; Pan Amerika RASG adına Eş Başkan IATA Bölgesel Direktörü, Asya Pasifik RASG adına eş başkan IATA Bölgesel Direktör Yardımcısı ile Avrupa RASG adına ise Başkan Vekili Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN tarafından birer sunum yapılmıştır. Bu sunumlarda; RASG alanında bölgesel düzeyde yapılan çalışmalar özetlenerek, farklı bölgeler arasında bilgi paylaşımına imkân yaratılmıştır.

Avrupa Kuzey Atlantik Bölgesinde bulunan 56 Ülke ve Ülkemiz adına Sayın Haydar YALÇIN tarafından yapılan sunumda; uçuş emniyetinin geliştirilmesi amacıyla ICAO EUR NAT bölgesinde sürdürülen çalışmaların hedefleri, sağlanan ilerlemeler, zorluklar ve toplam 56 ülkenin bu kapsamdaki zorluklarına işaret edilmiştir.

Zirve sırasında Ülkemiz ve Avrupa bölgesinde yapılan RASG konulu çalışmalar Latin Amerikalılarla paylaşılarak, bilgilendirme yapılmasının yanı sıra Ülkemiz görünürlüğünün arttırılması bakımından da oldukça faydalı bir Zirve olmuştur.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.