SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM ve İGA "ICAO Dünya Havacılık Forumu (IWAF / 4)" Etkinliğinde…

18 Eylül 2018
“Havacılığın Gelişimi için Yatırım Teşviki” teması ile 17-19 Eylül 2018 tarihleri arasında Fortaleza, Brezilya’da düzenlenen ICAO Dünya Havacılık Forumu (IWAF/4) başladı.
 
Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO) üyesi ülkelerin havacılık, ulaşım ve altyapı, finans, ekonomi ve turizm alanlarından sorumlu üst seviyeli devlet bürokratları ile bu alanda söz sahibi endüstri ve finans paydaşlarına yönelik düzenlenen foruma Türkiye’yi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can EREL, SHGM Sertifikasyon Koordinatörü Emrah Can ÇETİNKAYA ve İGA İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Melih MENGÜ katıldı.
 
Üye devletlerin,  sosyal, ekonomik gelişimlerinin havacılık sektörlerine katkısını en üst düzeye çıkarmak için uygun ortam yaratılması ve uluslararası sivil havacılığın standart ve politikalarına uygun gerçekleştirecekleri uygulanmaların hızını artırmak için uzun vadeli finansal kaynakları harekete geçirmenin yollarının araştırılması amacıyla düzenlenen forumda “İstanbul Yeni Havalimanı” da tanıtılacak.
 
Forumun ikinci gününde düzenlen tartışma platformunda İGA şirketi tarafından “İstanbul Yeni Havalimanı” hakkında bilgi verilerek, yatırım süreci ve bu süreçte tarafların yaklaşımları ile ilgili yönetilecek sorulara cevaplar verilecektir.
 
Aynı gün, Türkiye (SHGM) ve Brezilya (ANAC) sivil havacılık otoriteleri arasında uçuşa elverişlilik ilgili süreçlerde karşılıklı tanıma, iletişim geliştirme ve işbirliği yapılması konularında bir mutabakat zaptı imzalanması planlanıyor.
 
Kamuoyuna Duyurulur.