SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul Havalimanı’ndan ilk uçuşlar SHGM denetiminde…

31 Ekim 2018
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), İstanbul Havalimanı’ndan 31 Ekim 2018 tarihinde yapılan ilk tarifeli uçuşlar kapsamında incelemelerini sürdürüyor.
 
İstanbul Havalimanı’nın Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı(ICAO) standartları çerçevesinde sertifikalandırması sürecini yürüten SHGM, bugün gerçekleştirilecek uçuşları havaalanı emniyeti, hava seyrüsefer hizmetleri ve havacılık güvenliği açısından yerinde denetleyecek.
 
İstanbul Havalimanı’ndan 11:10’da Ankara’ya ve 17:30’da Ercan’a yapılacak uçuşlar kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Can EREL başkanlığında SHGM Havaalanları Daire Başkanlığı, Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı ve Havacılık Güvenliği Daire Başkanları ve uzmanlarının yer aldığı inceleme heyeti operasyonları yerinde gözlemleyecek.
 
Bu çerçevede, Havacılık Güvenliği alanında, dün hava-kara sahaları ayrımı çalışması sonunda hazırlanan “Eğitim Araştırma ve Denetleme Birimi(EADB) tutanağı kapsamında ilk operasyon öncesi ve sırasında check-in ve uçak arası yolcu ve bagaj işlemleri gözlemlenecek.

Havaalanı Emniyeti alanında, uçuş operasyonları öncesi, Pist, apron ve taksiyolları (PAT) emniyet alanlarının fiziki özellikleri kontrol edilecek, PAT sahalarındaki görsel yardımcıların standartlara ve operasyonel gerekliliğe uygunluğu yerinde görülecek, Çevre tel örgü ve crash gate’lerin standarda uygunluğu denetlenecek. Operasyon sırasında ise uçağın pistten uçak park yerine kadar taksi yollarındaki ilerleyişi ve park alanının fiziki uygunluğu gözlemlenecek.

Hava Seyrüsefer alanında ise ilk operasyon öncesi ve sırasında yaklaşma ve iniş usulleri, görsel yardımcılar, taksi kolaylıkları, frekanslar ve seyrüsefer yardımcılarının işlevleri ve uygunluğu incelenecektir.
 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.