SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdür Vekilimiz Sayın Bahri KESİCİ’nin 8 Mart Mesajı…

8 Mart 2019
Her alanda olduğu sivil havacılıkta da ideal bir geleceğe doğru yol almak, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkân ve bilimsel olarak ihtimâl yoktur"  diyerek çizdiği yolda olmaktır... 
 
Bu hedef doğrultusunda Genel Müdürlüğümüzün “Sivil Havacılık alanında güçlü, özerk ve katılımcı kurumsal yapıya, küresel düzeyde etkin ve saygın konuma sahip olma” vizyonunun en önemli parçasını da kadınlarımız oluşturuyor.
 
Kadınlarımızı havacılıkla ilgili alanlarda eğitim ve öğretime teşvik etmek, sivil havacılık sektöründe toplumsal cinsiyet dengesinin gelişmesini sağlamak ve havacılık meslekleri seçiminde fırsat eşitliğinin oluşmasına katkı sunmak temel gayemiz, “Kadın Yükselsin!…Türkiye Yükselsin!”
 
Bu anlayışla “Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme” konusunda havacılık sektöründe atılacak her adım, sadece sektörümüze değil aynı zamanda bu izleri takip edecek olanlara da yol gösterecek ve farkındalık kazandıracaktır.
 
8 Mart sadece Dünya Emekçi Kadınlar Günü değil aynı zamanda dünyanın ilk kadın pilotunun lisansını aldığı gün olması dolayısı ile 8 Mart Dünya Havacı Kadınlar Günü olarak da kutlanıyor. Bu vesile ile, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ve havacılık sektörümüzde görev yapan, ulusal havacılığımızın bugüne gelmesi için emek harcamış, sektörün ilerlemesinde önemli bir rol üstlenmiş olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Havacı Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Saygılarımla,
 


Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili