SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Amatör Havacılık Toplantısı İstanbul’da düzenlendi…

26 Nisan 2019
Amatör havacılık kuruluşları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 26 Nisan 2019 tarihinde Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Amatör havacılık faaliyetlerindeki sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırılması amacıyla düzenlenen toplantının Açılış Konuşması, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ tarafından gerçekleştirildi. Amatör havacılığın gelişmesi ve karşılaşılan güçlüklerin giderilmesi için ortak çözüm arayışı için bir araya gelindiğini belirten Bahri KESİCİ,  SHGM olarak amatör havacılığın gelişmesi için imkânlar ölçüsünde destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Gün boyunca üç oturumda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen panellerde, “Yer Hizmetleri, Meydanlara Giriş, Park Etme Usulleri, Güvenlik”, “Uçuş Ekibi Lisanslandırma ve Eğitim”, Hava Aracı Bakım ve Sertifikasyon”  konuları ele alındı. Havaalanları Daire Başkanlığı, Uçuş Operasyon Daire Başkanlığı ve Bakım ve Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda gerçekleştirilen panellerde görüşülen konular ve çözüm önerileri, kapanış toplantısında toplu olarak yeniden değerlendirmeye alındı.

Kapanış toplantısında, amatör havacılık uçaklarının tanımlanması, havalimanı ve terminal kullanım ücretleri, Çok Hafif Hava Aracı Lisanslandırma Talimatı, Beyan Edilmiş Eğitim Organizasyonu Talimat Taslağı, amatör hava aracı pilotları tarafından yapılan işlemler, uçuşa elverişlilik denetlemelerindeki  gereklilikler, uçuşa elverişlilik direktifleri gibi konular üzerinde görüşüldü.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.