SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Havaalanı Tasarımı ve Operasyonları Paneli'ne SHGM'den yeni üye...

25 Haziran 2019
SHGM Havaalanı Standartları ve Sertifikasyon Müdür Vekili Gültekin ARABACI, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ICAO’nun  Havaalanı Tasarımı ve Operasyonları Paneli (ADOP) üyesi olarak yetkilendirilmiştir. Havaalanı Standartları konusunda bütün dünyada geçerli olacak mevzuatın hazırlandığı Havaalanı Tasarımı ve Operasyonları Paneli toplantılarına Sn. Gültekin ARABACI’nın üye olarak katılım sağlayabileceği ICAO tarafından SHGM’ye iletilmiştir. 
 
2014 yılında ICAO Hava Seyrüsefer Komisyonu (ANC) tarafından oluşturulan ve daha önceki ismiyle Havaalanları Panelinin (AP) yerini alan Havaalanı Tasarımı ve Operasyonları Paneli (ADOP), Şikago Sözleşmesi Ek’leri (Annex) ve altında yayımlanan Standartlar ve Tavsiye Edilen Uygulamaların (SARPs) havaalanı standartları ile ilgili olanlarının güncelleştirilmesi için ANC tarafından belirlenen usuller dahilinde faaliyet göstermektedir.
 
Havacılığın en önde gelen ülkelerinin temsilci gönderdiği bu platformda bulunmak, havaalanı standartları konusunda küresel seviyede söz sahibi olunmasına önemli katkı sağlayacaktır.
 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.