SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ATM Bağlantılı Emniyet Olayları Antalya'da düzenlenen toplantıda değerlendirildi...

11 Temmuz 2019
2018 yılında meydana gelen ATM ile Bağlantılı Emniyet Olaylarının değerlendirmesi amacıyla 28 Haziran 2019 tarihinde Antalya’da Tavsiye ve İzleme Kurulu üyelerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Turistik Hava Taşımacılık A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirilen  2019/1 sayılı toplantıda,  Genel Müdürlüğümüzce yayımlanan 2018 Yılı ATM ile Bağlantılı Emniyet Olayları Yıllık Değerlendirmesine ilişkin detaylı analizler ve olaylarının tekrarının önlenebilmesine yönelik tedbirler ele alındı. Toplantıya katılan sektör temsilcilerine ayrıca  2019/1 ve 2019/2 sayılı Hava Seyrüsefer Emniyet Bültenleri ve çalışmaları devam eden mevzuatlar hakkında bilgi verildi.
 
Toplantı çerçevesinde DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Türk Hava Sahasında SMART projesi ve İstanbul Havalimanı ile meydana gelen son değişiklikler, yakın zamanda planlanan ATM ile ilgili  gelişmeler hakkında sunumlar da gerçekleştirildi. 
 
Ayrıca, olay raporlamaları, İstanbul Havalimanı operasyonları, seviye sapmaları, TRM (Team Resource Management) ile Hava Trafik Kontrolörlerinin eğitimine yönelik Genel Müdürlüğümüzce uygulamaya konulan yeterlilik bazlı eğitim modeli, pilotlar ve hava trafik kontrolörlerine yönelik yorgunluk analizi, dil bariyeri, GPS kesintileri ile son dönemlerde raporlamalarda yaşanan artışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.