SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürümüz Sayın Bahri KESİCİ’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Türk milletinin ilelebet payidar kalması dileğiyle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı ve kahraman ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum.

19 Mayıs 1919’ da Samsun'da başlayan Milli Mücadelemiz, vatanın bölünmez bütünlüğünü canları pahasına koruyan milletimizin azim ve inancıyla 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferle sonuçlanmış,  Türk milletinin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağına dair iradesi tarihe altın harflerle kazınmıştır.  İçinde bulunduğu zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen her bir Mehmetçiğin göğsündeki imanla yükselen böylesine bir istiklal ve kahramanlık destanı başka hiçbir millete nasip olmamıştır.  Bu duygu ve düşüncelerle, Zafer Bayramımızın 97. Yıldönümü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,  cennet mekân aziz şehitlerimizi, ebediyete uğurladığımız Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Milli birlik ve beraberlik ruhuyla, vatanın bölünmezliği iradesiyle ve istiklale olan inancımızla birbirimize kenetlenerek Türk milletinin ilelebet var olması dileklerimle, Zafer Bayramınız kutlu olsun.

Saygılarımla

Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdürü