SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclis’i İstanbul’da Toplandı…

28 Ekim 2019
TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclis Toplantısı, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici'nin katılımıyla 24 Ekim 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlendi.
 
Sektörlerde ortak görüşlerin oluşturulması ve özel sektör ile kamu kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerini yürüten TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclisi Toplantısı’na, havayolu işletmeleri, havaalanı işleticileri, yer hizmetleri ve kargo kuruluşları ile DHMİ, Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA ve sektördeki diğer ilgili kuruluşlar katıldı.
 
TOBB Sivil Havacılık Meclis Başkanı Teoman Tosun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sivil havacılık sektörünün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda atılacak adımlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. İstanbul Havalimanı kış hazırlıkları, Antalya Havalimanı Uçak Bakım Hizmetleri için Yer Tahsisi gibi konuların ele alındığı toplantıda ayrıca ekonomik ömrünü tamamlayan hava araçlarının ekonomiye yeniden kazandırılması,   uçaklarda yaş sınırının kaldırılması konuları da görüşüldü.
 
Hava kargo faaliyetleriyle ilgili 17. Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda alınan kararların da değerlendirildiği Meclis toplantısında,  Çevre Bakanlığı Emisyon Vergi Çalışması,  uçucu personel  uçuş tazminatlarının yeniden düzenlenmesi, pilotlukta zorunlu hizmet ve TSK pilot ihtiyacının karşılanması gibi konular da ele alındı.
 
Sivil havacılık sektörüne ilişkin her yıl değerlendirme raporu yayımlayan TOBB Sivil Havacılık Meclis Komisyonu tarafından 2018 yılı sektör raporunun da yayımlanarak erişimine açıldığı bilgisi paylaşıldı.

 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.