SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EUROCONTROL ile ATM Alanında İşbirliğini Öngören Özel Anlaşma İmzalandı.

2 Aralık 2019
Üyesi olduğumuz Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) üst düzey karar alma organı olan Geçici Konsey (PC) toplantısında EUROCONTROL ile Genel Müdürlüğümüz arasında bir işbirliği anlaşması imzalanmıştır.
 
Geçici Konsey Toplantısı'nın 28 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilen 52.oturumu esnasında EUROCONTROL Genel Müdürü Eamonn BRENNAN ile  ülkemizin PC Heyet Başkanı olan Genel Müdür Yardımcımız Haydar YALÇIN tarafından anlaşma imza altına alınmıştır.
 
İmzalanan anlaşma; 2020-2022 yılları için belirlenen çalışma programı üzerinden Avrupa ATM alanında kaydedilen gelişmelere paralel olarak EUROCONTROL uzmanlığının ülkemize aktarılmasını ve uyumunu içermektedir.
 
Yapılan anlaşma ile hava seyrüsefer emniyeti başta olmak üzere çevre, siber güvenlik ve insansız hava araçlarının sisteme emniyetli şekilde dâhil edilmesi gibi konularda Avrupa havacılığında kaydedilen gelişmelerin ülkemiz havacılık sistemine hızlı bir şekilde adapte edilmesi amaçlanmaktadır. 
 
Ayrıca, bu anlaşma ile ülkemizdeki ilgili havacılık personelinin ihtiyaç duyduğu eğitimler EUROCONTROL eğitim merkezi - IANS eğitmenleri tarafından verilecek ve personelimizin yetkinliğinin geliştirilmesi öngörülmektedir.
 
Bu sayede ülkemiz hava trafiğinin emniyetli ve sürdürülebilir büyümesi ile gecikme rakamlarında elde edilen olumlu istatistiklere katkı sağlanmasının yanında Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) tarafından önümüzdeki dönemde yapılması planlanan ATM alanındaki denetimlere de hazırlıklı olunması hedeflenmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla arz olunur.