SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ile Tunus Arasındaki Hava Köprüsü Daha da Güçleniyor…

12 Aralık 2019
Türkiye  ve Tunus arasında 10 Aralık 2019 tarihinde iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerini geliştirmek amacı ile sivil havacılık müzakereleri gerçekleştirildi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri KESİCİ ve Tunus Sivil Havacılık Genel Müdürü Habib MEKKİ başkanlığında Tunus'ta gerçekleştirilen görüşmelerde, havayolu taşıyıcılarımızın süregelen frekans artışı taleplerine ilaveten işbirliği konuları ele alındı.
 
Toplantı sonrasında  imzalanan Mutabakat Zaptı ile halihazırda eşit ve adilane ilkesi çerçevesince 14 frekans olarak uygulanmakta olan frekans kısıtlaması önce 18 frekansa, 2020-2021 IATA Kış Tarife Döneminden başlamak üzere de 21 frekansa yükseltildi.
 
Frekans artışının yanısıra her iki ülkeden tayinli havayolu işletmelerinin üçüncü taraf dahil kod paylaşım anlaşması yapmasına olanak sağlayan işbirliği düzenlemelerine ilişkin mutabık kalınarak kayıt altına alınmış ve mevcut ilişkilerin daha da ileri taşınabilmesinin önü açılmıştır. 
 
Buna ilaveten her iki ülkeden havacılık güvenliği uzmanlarının / denetçilerinin karşılıklı olarak havalimanı ziyaretlerinde bulunması ve yerinde gözlem ve bilgi paylaşımı ile teknik işbirliğinin geliştirilmesi yönünde karar alınmıştır. 
 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur