SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havacılıkta Siber Güvenlik Çalıştayı’nın 5.si İstanbul’da Düzenlendi…

25 Aralık 2019
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SGHM) tarafından düzenlenen 5.Havacılıkta Siber Güvenlik Çalıştayı, 20 Aralık 2019 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Havacılıktaki kritik altyapı sistemleri, siber tehditler ve bu siber tehditleri önlemek için çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen Çalıştay’a havayolu, havaalanı ve havacılık güvenliği yetkilileri ile terminal, bakım ve yer hizmetleri kuruluşlarının yanı sıra bilişim ve siber güvenlik uzmanları katıldı.

SHGM Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Yüksek çalıştayın açılış konuşmasında,  siber güvenliğin havacılık sektörü açısından kritik önemde olduğunu belirterek, havacılıkta siber güvenlik ile ilgili mevzuat çalışmalarında çok hızlı aksiyon alınması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’nin sivil havacılıkta diğer ülkelerden çok daha hızlı geliştiğini ve siber güvenlikle ilgili çözümlerle havacılığın daha ileri taşınabileceğini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Yüksek, kamu kurumları, sektör işletmeleri ve üniversitelerin bu konunda işbirliği içinde olması gerektiğinin de altını çizdi.

SHGM Havacılık Güvenliği Daire Başkanı Serdar Karabulut’un katılımıyla siber güvenlik tatbikat sonuçlarının değerlendirildiği Çalıştay’da, IGA’nın siber güvenlik yaklaşımı ile ilgili sunumu ile örnek siber olayların analizi yapıldı. Toplantı kapsamında ayrıca siber saldırı simülasyon oyunu da tanıtıldı.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.