SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürümüz Sayın Bahri KESİCİ’nin Yeni Yıl Mesajı

31 Aralık 2019
Genel Müdürlüğümüzde görev yapan mesai arkadaşlarım başta olmak üzere tüm sivil havacılık camiasının yeni yılını en içten duyularımla kutluyorum.
 
Sivil havacılığımız açısından başarılı bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ülkemizin havacılık alanındaki potansiyelini daha da arttırarak küresel ölçekte havacılıktan daha büyük pay almamızı sağlayacak projelerin başarısını görmenin mutluğu içindeyiz. İstanbul Havalimanı’nın daha ilk yılında ulaştığı yolcu ve uçak trafiği rakamları, sivil havacılıkta 2023 hedeflerine doğru hızla ilerlediğimizi göstermektedir.

Türkiye sadece dev havacılık yatırımlarını küresel havacılığın hizmetine sunan bir ülke olarak değil aynı zamanda uçuş ağlarıyla ülkeleri ve kıtaları birbirine bağlayarak küresel yolcu ve uçak trafiğindeki büyümeye de önemli katkı sağlamaktadır. 126 ülkede 328 noktaya varan uçuş ağı ile ülkemiz dünyanın en gelişmiş uçuş ağlarından biri olarak küresel havacılığın vazgeçilmez bir aktörü konumundadır.

Sivil havacılıkta ulaştığımız bu başarının sürdürülmesinin ön koşulu ise havacılık güvenliğinden taviz verilmeden yürütülen operasyonlardır. Bu nedenle en önemli hedefimiz uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği kurallarının havacılık sektörümüzde en üst düzeyde uygulanmasını sağlamaktadır. Bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik yaptığımız düzenleyici ve denetleyici işlemler ve sektörümüzün bu konudaki bilinci sayesinde Türkiye, havacılık standartlarına en hızlı uyum sağlayan ülke konumuna gelmiştir. Geride bıraktığımız 2019 yılında ICAO Havacılık Güvenliği Sertifikası’nın ülkemize verilmiş olması, havacılığımızın sadece niceliksel değil niteliksel olarak da büyük bir ilerleme kaydettiğini göstermektedir.

Sivil havacılıktaki gelişmeler sadece havayolu taşımacılığı boyutuyla değil havacılık endüstrisi alanındaki başarılarla devam etmektedir. Ülkemizin yerli imkanlarla hava aracı tasarlayıp üreten bir ülke haline gelmesinin yanısıra Genel Müdürlüğümüz de yerli hava araçlarını uçuşa elverişlilik açısından uluslararası düzeyde sertifikalandırma kabiliyetine erişmiştir. 

2020 yılının ülkemize hayırlar getirmesi temennisiyle, tüm sivil havacılık camiasının yeni yılını en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum. Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden ödün vermeden hep birlikte yeni başarılara imza atacağımız bir yıl olmasını diliyorum.
 
Yeni yılın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle…
Mutlu Yıllar….
 
 
Sevgi ve Saygılarımla,
 
Bahri KESİCİ
Sivil Havacılık Genel Müdürü