SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Tunus Kartaca Havalimanı’na Havacılık Güvenliği Alanında İnceleme Ziyareti Gerçekleştirildi

21 Ocak 2020
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından Kartaca Havalimanı’na 14-17 Ocak 2020 tarihleri arasında havacılık güvenliği alanında inceleme ziyareti gerçekleştirildi.
 
Türkiye  ve Tunus arasında 10 Aralık 2020 tarihinde arasında imzalanan Mutabakat Zaptı’ndaki havacılık güvenliği alanında işbirliği maddesi uyarınca  gerçekleştirilen inceleme ziyaretine, havacılık güvenliği ulusal denetçilerinden oluşan bir heyet katıldı.  SHGM Havacılık Güvenliği Ulusal Denetçileri Güncihan Aydın ve Yener Çetinkaya’nın yanısıra  diğer ulusal denetçiler  THY’den Fırat Koyuncu ve Ticaret Bakanlığı’ndan Eren Terzi’nin bulunduğu heyet, Tunus Sivil Havacılık Otoritesi ile sivil havacılık mevzuatı ile ilgili yaptığı görüşmelenin ardından havaalanında incelemelerde bulundu. Terminalde yolcu ve personel taraması uygulamaları, apron girişleri ve kargo tesislerinde inceleme ve gözlemlerde bulunan heyet ayrıca, günde iki uçuş gerçekleştiren THY’nin operasyonlarını da yerinde gözlemlemledi.
 
İlgili anlaşma çerçevesinde Tunus Havacılık Otoritesin’den uzmanların da Mart ayı içerisinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.
 

Kamuoyuna Duyurulur.