SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

EUROCONTROL Ocak Ayı Raporunu Yayımladı

28 Şubat 2020
EUROCONTROL Ocak ayı istatistiklerine göre; Avrupa Şebekesi’ndeki uçuş trafiği yüzde 0.4 azaldı.  Raporda, Coronavirüs etkisiyle yaşanan uçuş trafiğindeki bu düşmenin Şubat ayında da devam edebileceği belirtildi.
 
Eurocontrol raporunda, Ocak ayındaki gecikme oranlarının yüzde 26 oranda azaldığı ancak ATFM kaynaklı gecikmelerde yüzde 15,3 artış yaşandığı ifade edildi. Bunun yüzde 28,6’lık bölümü En-route gecikmelerinden kaynaklanırken yüzde 2,6’lik dilimini artan havaalanı gecikmeleri oluşturmuştur.
 
Lizbon, Amsterdam, Londra, Viyana, Paris, Madrid, Frankfurt Havalimanları gibi en fazla gecikme yaşanan 10 havaalanının gösterildiği listede ülkemizden herhangi bir havalimanı yer alamaması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.
 
THY, Avrupa’da en fazla yol ücreti ödeyen havayolu şirketleri arasında dördüncü sırada yer almıştır. Raynair, Lufthansa ve Easyjet’ten sonra yer alan THY’i, British Airways,Air France, Emirates ve Katar Havayolları takip etmiştir.  En fazla yol ücreti geliri elde eden ülkeler içinde ise Türkiye, Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya’dan sonra 6. sırada gelmektedir.
 

Kamuoyuna Duyurulur…