SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Irak Sivil Havacılık Otoritesi Yetkilileri İle Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde Toplantı Gerçekleştirildi

28 Ocak 2021
Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde, Irak Sivil Havacılık Otoritesi Yetkilileri ile Genel Müdürlüğümüz Yetkililerinin katıldıkları bir toplantı gerçekleştirildi. 27 Şubat 2021 tarihinde yapılan toplantıda, komşu iki Ülke arasında uçakların emniyetli ve düzenli uçuşlarını gerçekleştirebilmeleri, hava sahası kullanımı ve hava trafiği yönetimi konularında görüş teatisinde bulunuldu.

Genel Müdür Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığında düzenlenen toplantıda; Irak Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Ali MUHSİN, hava sahası kullanımı, uçaklar arasında ayırma uygulamaları ve hava trafiği yönetimi konularında Ülkemizden gerekli destek talebinde bulunmuştur. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüz Yetkilileri, sivil ve asker ATM koordinasyonu ile hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının farkındalıklarının arttırılması suretiyle, Türkiye olarak Irak Devletine gerekli olan desteğin verileceğini belirtmişlerdir.

Toplantıda, Genel Müdürlüğümüzün teşkilat yapısı ve faaliyetleri ile  ülkemizde sivil havacılığın mevcut durumuna ilişkin, Irak Heyetine kapsamlı bilgi verildi. Irak Sivil Havacılığına hem otomasyon hem de eğitim konusunda, önemli desteklerin verilebileceği ifade edildi.