SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası'ında Sivil Havacılık Otoritelerinin temsilcileri ile Görüşmeler Gerçekleştirildi

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası'ında  Sivil Havacılık Otoritelerinin temsilcileri ile Türk Sivil Havacılık Akademisinde program gerçekleştirildi.

6 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanında başlayan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şûrası'ında 7 ülkenin sivil havacılık üst düzey temsilcileri de yer aldı.

Şuranın ikinci gününde Azerbaycan, Irak, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Makedonya, Libya ve Sırbistan Sivil Havacılık temsilcileriyle Türk Sivil Havacılık Akademisinde (TSHA) bir program düzenlendi. Program Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK’ in açılış konuşmasıyla başladı. Sayın YÜKSEK, önümüzdeki süreçte TSHA’ nın çok daha aktif rol oynayacağını ve ihtiyaç duyulan her türlü sivil havacılık eğitimleri vermeye hazır olduğunu ifade etti. TSHA’ nın fiziki altyapısının çok iyi düzeyde olduğunu ve burada yüz yüze eğitim verileceğini ayrıca dijital platformda eğitim verebilecek altyapının da hazır olduğunu vurguladı.

Sayın YÜKSEK , Türkiyenin sivil havacılık alanında uluslararası düzeyde her açıdan güçlenmeye devam ettiğini ve bu gücünü uluslararası geçerliliği olan eğitimlerle taçlandıracağını bildirdi.
Ayrıca Libya Sivil Havacılık Otoritesi Başkanı Sayın Mustafa BİN AMMAR ile bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulunan Sayın YÜKSEK, görüşme sonunda eğitim alanında sürdürülen işbirliğini geliştirmek amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

Ardından, ikili sivil havacılık ilişkilerinin iyi düzeyde olduğu Kuzey Makedonya Sivil Havacılık Otoritesi Genel Müdürü Sayın Tomislav TUNTEV ile de görüşme yapıldı. Yapılan görüşmeyi müteakip mutabakat zaptının imzalanmasının  ardından , tüm sivil havacılık otoritelerinin temsilcilerine TSHA gezdirildi.