SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ile ICAO EUR/NAT Paris Bölge Müdürü Captain Denis GUINDON Toplantı Gerçekleştirdi

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ile ICAO EUR/NAT Paris Bölge Müdürü Captain Denis GUINDON, ICAO ve Türkiye arasında devam eden eğitim, çevre ve havacılık güvenliği alanlarında işbirliğini daha da geliştirmek amacıyla 28 Ekim 2021 tarihinde Paris’te bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda ağırlıklı olarak gelişmekte olan ülkelere Türkiye tarafından sunulan eğitimler ve önümüzdeki dönemde verilmesi planlanan eğitimler gündeme geldi.

Diğer taraftan, çevre ve havacılık güvenliği de görüşülen konular arasında yer aldı. Captain GUINDON Türkiye’nin bugüne kadar sağladığı eğitimlerin başta Afrika ülkeleri olmak üzere, Balkanlar ve Orta Asya ülkeleri açısından önemli ve iyi standartlarda olduğunu belirterek, söz konusu eğitimlere devam etmenin önemine dikkat çekti.

Ayrıca GUINDON Genel Müdürümüz tarafından önerilen dijital eğitimlerin planlanmasını hem içinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle hem de ülkelere yenilik ve kolaylık sağlaması açısından çok değerli olduğunu belirtti.

Türkiye’nin ICAO EUR/NAT Paris ofisine sağladığı çevre ve havacılık güvenliği alanlarındaki desteğe ilave olarak ICAO'ya verilen personel desteği için de Türkiye’nin bölgesinde etkin bir rol oynadığını dile getirmiştir. Önümüzdeki süreçte ICAO ve ihtiyaç içinde bulunan ülkelere destek sağlanması için Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla çevrimiçi ve yüz yüze toplantıların yapılması kararlaştırılmıştır.