SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

TUBEK (Türkiye Uçak Bakım Eğitim Kuruluşları) Toplantısı gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüz himayelerinde UTED tarafından organize edilen ve sektör paydaşlarının katılım sağladığı TUBEK (Türkiye Uçak Bakım Eğitim Kuruluşları) Toplantısı'nın ilki Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ve yetkili personelin katılımıyla Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde düzenlenmiştir.

Toplantı, UTED Başkanı Necdet AKSAÇ ve Genel Müdür Yardımcımız Özcan BAŞOĞLU'nun açılış konuşmalarıyla başladı. Sonrasında Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanı Murat TOPÇU tarafından Hava Aracı Bakım Personeli Eğitimi gereklilikleri ile önümüzdeki dönemde Genel Müdürlüğümüzce yürürlüğe alınacak olan sertifikalandirma süreçlerine ilişkin bilgilendirme yapılmasının yanı sıra hali hazırda yürütülen kurumsal dönüşüm çalışmalarına dair bilgi verilmiştir.

Program, UTED yetkilerince, EASA tarafından taslak olarak hazırlanmış olan ancak yayımlanma çalışmaları devam eden mevzuat hakkında bilgilendirme yapılması ile devam etmiştir. Bahse konu mevzuat değişiminde, en önemli konu başlığı olarak, multimedya kabiliyetlerinin eğitim süreçlerinde etkinliği ve yerinin artmasının öne çıkması olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca, UTED tarafından yapılan sunumda, önümüzdeki dönemde ICAO tarafından da çalışmaları devam eden 11 yetkinligin temel alındığı Yetkinlik Bazlı Eğitim (Competency Based Training-CBT) konseptine EASA tarafından da mevzuatlarda yer verileceği belirtilmiştir.

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdürümüz  Prof. Dr. Kemal YÜKSEK; Genel Müdürlük olarak eğitim ve lisanslama anlamında yeni bir vizyon ile hareket etmeye çalışıldığını, çalışmaların temel amacını, hizmetlerin aynı kalitede sürdürülebilirliğinin temini, Genel Müdürlük ve sektördeki kimliklerin belirlenmesi, görev, yetki ve sorumlulukların netleştirilmesi, nitelikli uzman sayısının arttırılması, erişilebilirliğin arttırılması, insan kaynaklı etkilerin minimize edilmesi, denetlemelerin etkinliğinin arttırılması, havacılık alanında eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ile liyakat sisteminin oturtulmasına dayanak teşkil edecek verilerin objektif olarak temin
edilmesinin oluşturduğunu ifade etmiştir.

Son olarak, TUBEK Toplantısı'nın yılın belirli aralıklarında sektörün sorun ve taleplerini görüşmek üzere toplanması konusunda mutabık kalınarak toplantı sonlandırılmıştır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.