SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Kapsamında Genel Müdürlüğümüzde program gerçekleştirildi.

Bu yıl ki 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü, MEB’e bağlı Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivil Havacılık/Yer Hizmetleri Alanı Öğrenci ve Öğretmenleri ile Genel Müdürlüğümüz personelinin katılımıyla Genel Müdürlüğümüzde kutlanmıştır.

Program, Genel Müdür Yardımcımız Özcan BAŞOĞLU’nun açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Genel Müdür Yardımcımız tarafından; ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nun 7 Aralık 1944 tarihinde imzalanan Şikago Sözleşmesi ile kurulduğu, 1994 yılından bu yana 7 Aralık tarihinin de tüm dünyada ‘’Uluslararası Sivil Havacılık Günü’’ olarak kutlandığı ifade edilerek bu yıl, ICAO’nun kuruluşunun 77’nci yılının Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nün de 27’nci yılının kutlandığı belirtilmiştir.

Sonrasında, Havaalanları Daire Başkanı Salih YALÇIN tarafından; Genel Müdürlüğümüz tarafından yer hizmetleri alanında gerçekleştirilen faaliyetler ve konuya ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi verilmiştir.

Ardından, Uçuş Operasyon Daire Başkanlığında Pilot olarak görev yapan Serdar YÜKSEL tarafından; nasıl pilot olunur konulu sunum yapılarak öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır.

Program son olarak Genel Müdür Yardımcımız Sayın Özcan BAŞOĞLU tarafından Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sivil Havacılık/Yer Hizmetleri Alanı Öğretmenlerine plaket takdim edilmesiyle sonlandırılmıştır.
Bu vesileyle, Genel Müdürlüğümüzde görev yapan çalışma arkadaşlarımızın, havacılık sektörümüzün, bu alanda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren tüm kuruluş ve eğitimciler ile sivil havacılık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.