SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Balon Uçuş Operasyonlarına Yönelik Usul ve Esaslar Talimatı (SHT-OPS-B)” görüşe açılmıştır

17 Ağustos 2021
Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2018/395 sayılı mevzuat dikkate alınarak hazırlanan “Balon Uçuş Operasyonlarına Yönelik Usul ve Esaslar Talimatı (SHT-OPS-B)” görüşe açılmış olup, 03/09/2021 tarihine kadar görüşe açık kalacaktır.
 
Söz konusu Talimat, ticari veya ticari olmayan balon uçuş operasyonları icra eden işletmeler, bu işletmelerde görevli tüm personele yönelik hazırlanmış olup, Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde ihtiyaçlarımız da göz önünde bulundurulmuştur.
 
Bu kapsamda faaliyet gösteren işletmeler ile bu işletmelerde görevli tüm personel tarafından hazırlanan bu taslak Talimata görüş vermeleri büyük önem arz etmektedir.
 
Aşağıdaki bilgilendirme kapsamında lütfen gerekli görüşlerinizi sisteme girilmesi gerekmektedir.
 
Görüşe açılan mevzuatlar için hazırlanan yazılıma https://personel.shgm.gov.tr/Web/Mevzuat/GoruseAcikMevzuatAra.aspx adresi kullanılarak erişim sağlanacak olup, işletme, kurum/kuruluş ve birey  görüşleri buradan yapılacaktır.

Ayrıca, işletme görüşlerinin, mevzuatbildirimi@abc.com formatında oluşturduğunuz elektronik posta ile kayıt yapılarak süresi içerisinde sistem üzerinden Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Ancak, tanımlamayanlar, ya da farklı tanımlayanlar (sms@abc.com gibi) için yapılan görüşler, kurum görüşü olarak değerlendirmeye alınmayacaktır.
 
Bilgilerinize sunulur.