SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Prof.Dr. Kemal YÜKSEK

  1969 yılında Trabzon Çaykara’da doğan Kemal Yüksek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) “Matematik Mühendisliği” bölümünden 1990 yılında mezun olmuş, 1993’te, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) “Bilgisayar Mühendisliği” bölümünde yüksek lisansını, 1998 yılında da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Uygulamalı Matematik” alanında doktorasını tamamlamıştır.

 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata giriş yapan Yüksek, 2005 yılında Missouri University of Science and Technology Sanal Gerçeklik Araştırma Merkezinde ziyaretçi profesör olarak görev almıştır. İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde kurucu öğretim üyesi, ardından Bölüm Başkan Yardımcılığı yapmıştır. 2011 yılında Doçent unvanını, 2016 yılında ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Profesör unvanını alan Yüksek Akademik hayatı boyunca yazılım, veritabanı tasarımı, matematiksel modelleme, yapay zekâ, bilgisayar grafiği, eğitim yönetimi ve sivil havacılık yönetimi alanlarında çalışmalar yapmış ve bu alanlarda bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. 2012 yılında Türk Hava Yolları’nda havacılık sektörüne adım atan Yüksek 2013 – 2018 yılları arasında THY’de Eğitim Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu görevi süresince, havacılık alanında Türk Hava Yolları’nın Yeni Yolcu Servis Sistemi Dönüşüm(Biletleme ve Rezervasyon) Projesi, Eğitim Yönetim Sistemi, Çevrimiçi Değerlendirme Sistemleri ve Eğitim Portalı gibi önemli yazılım projelerinin mimarı olmuş, geliştirilmesine ve hayata geçirilmesini sağlamıştır. Uluslararası üniversite ve kuruluşların(ICAO,IATA,EASA,GE,Insead vs..) havacılıkla ilgili programlarına katılarak alandaki etkinliğine katkı sağlayacak programlarda yer almıştır. Uluslararası platformlarda sivil havacılık kuruluşlarının düzenlediği konferanslara konuşmacı olarak katılım sağlamış, ülkemizi havacılık alanında temsil etmiştir.  

   Mayıs 2019’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Ocak 2021’de Genel Müdür Vekili, 11 Ağustos 2023 tarihinde Genel Müdür olarak atanmıştır.  İngilizce bilen, Bilgisayar yazılımı, büyük veri ve veritabanı yönetimi konusunda uzmanlığı olan Yüksek evli ve üç kız çocuk babasıdır. 

 
Prof.Dr. Kemal YÜKSEK    Genel Müdür 
Makam Asistanı Nilay KONUŞ