Hava yolu ile Türkiye'ye gelişte geçerli COVID-19 kuralları nelerdir?
Hava yolu ile sınır kapılarımızdan ülkemize girişlerde; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil
kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son
dozdan en az 14 gün geçtiğini veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere son 6 ay
içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenler veya son 72
saat içinde alınmış negatif PCR test sonucu ibrazı veya son 48 saat içinde alınmış negatif hızlı antijen
testi ibraz eden kişilere karantina tedbiri uygulanmayacaktır. 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır. Uçak mürettebatı ve kilit personel SARSCoV2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacaktır. Yabancı ülkelerle ikili düzeydeki özel düzenleme hükümleri saklıdır.
Ülke Adı ile Arama
Türkiye'den hava yolu ile ilgili ülkeye gidişte COVID-19 kuralları nelerdir?
ÜLKE Uçuş Öncesi Test Koşulu
ABD Seyahatten 14 gün önce aşıları tamamlama zorunluluğu bulunmaktadır. Yolcuların ayrıca uçuştan 1 gün önce yapılmış negatif COVID-19 test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Afganistan Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Almanya 6 yaş ve üstü yolcular, ülkeye girişten önceki 48 saat içinde yapılmış antijen testi ya da 48 saat içinde yaptırılmış negatif PCR, RT-LAMP, TMA test sonuçlarından herhangi birini ibraz etmelidir. Aşılı yolculardan test istenmemektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Angola Uçuştan önceki 72 saat içerisinde yapılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Arjantin Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Arnavutluk Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Avusturya Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların 72 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR veya 24 saat önce yaptırılmış Antijen test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Azerbaycan Uçuştan önce aşı sertifikasının ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Bahreyn Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Bangladeş Aşı sertifikası ibraz edemeyen 12 yaş ve üstü yolcuların uçuştan önceki 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Belarus Ülkeye girişten önceki 1 ay ile 12 ay arasında tam olarak aşılanmayan kişilerin, girişten önceki en fazla 4 gün içinde yapılmış negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Belçika Aşı sertifikası bulunmayan 12 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki son 24 saat içinde alınmış antijen testini veya son 72 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Benin 1 yaş ve üstü yolcuların uçuştan önceki 5 gün içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Birleşik Arap Emirlikleri Aşı sertifikası bulunmayan 12 yaş ve üstü yolcuların uçuştan önceki 48 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Birleşik Krallık Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Bosna-Hersek Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların ülkeye girişten önceki 48 saat içinde yaptırılmış negatif COVID-19 antijen veya PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Botsvana 12 yaş ve üstü yolcuların ülkeye girişten önceki 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucunu veya aşı sertifikasını ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Brezilya Aşı sertifikasının ya da uçuştan önceki 24 saat içinde yaptırılmış negatif COVID-19 antijen test sonucunun ya da negatif RT-PCR test sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Bulgaristan Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Burkina Faso 11 yaş üstü yolcuların ülkeye girmeden en fazla 5 gün önce alınmış PCR Test sonucunu ya da aşı sertifikasını ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Cezayir Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların varıştan en fazla 72 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. 12 yaşından küçük yolcular bahse konu kuraldan muaftır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Cibuti 12 yaş üstü yolcuların kalkıştan en fazla 72 ve varıştan en fazla 120 saat öncesine ait İngilizce veya Fransızca negatif PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Çad Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların en fazla 96 saat önce yapılmış negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Çekya Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Çin Varıştan 2 gün önce yapılmış negatif COVID-19 nükleik test sonucunun veya negatif (IgM) antikor testinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Yolcunun aşı sertifikası bulunması durumunda pozitif sonuçlu (IgM) antikor testi kabul edilebilmektedir. Yolcular kalkıştan önce http://health.customsapp.com/ adresindeli formu doldurmak ve https://hrhk.cs.mfa.gov.cn/H5/ linkinden yeşil kod almakla yükümlüdür. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Danimarka Test şartı kaldırılmıştır. https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Ekvador Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Ekvator Ginesi Yolcuların 48 saat içinde yaptırılmış COVID-19 PCR negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. İlaveten 18 yaşından büyük yolculardan aşı sertifikası ibraz etmesi gerekliliği bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Endonezya Uçuştan önceki 48 saat içinde yaptırılmış COVID-19 PCR testi sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Eritre 6 yaş üstü yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Estonya Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 48 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR veya Antijen testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Etiyopya Geçerli aşı sertifikası bulunmayan yolcuların 24 saat önce yaptırılmış negatif antijen veya 72 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Fas Uçuştan 48 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunun ibraz edillmesi gerekmektedir. İlave olarak 18 yaşından büyük yolcuların aşı sertifikasını ibraz etmesi gerekliliği bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Fildişi Sahilleri Geçerli aşı sertifikası bulunmayan yolcuların son 72 saat içinde yaptırdıkları negatif COVID-19 PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Filipinler Kalkıştan en geç 24 saat önce yapılmış antijen testi veya 48 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir. İlave olarak yolcuların aşı sertifikasını ibraz etmesi gerekliliği bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Finlandiya Yolcuların geçerli aşı sertifikalarını ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Fransa Geçerli aşı sertifikasına sahip olmayan yolcuların kalkıştan en geç 72 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR testi veya en fazla 48 saat önce yapılmış COVID-19 hızlı antijen testi ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Gabon Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Gana Geçerli aşı sertifikası bulunmayan yolcuların kalkıştan en geç 48 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR veya antijen test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Gine 6 yaşından büyük yolcuların kalkıştan en geç 72 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Güney Afrika Cumhuriyeti Geçerli aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saatte önce yaptırılmış negatif PCR veya 48 saat önce yaptırılmış Antijen test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Güney Kore Yolcuların kalkıştan en fazla 2 gün önce yaptırılmış COVID-19 test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. LAMP, NAAT, NEAR, PCR, RT- PCR, SDA ve TMA testleri geçerlidir, test sonucu İngilizce veya Korece olmalıdır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Gürcistan Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için: https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Hırvatistan Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için: https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Hindistan Uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif CRISPR, RT-LAMP veya RT-PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir.Test http://www.newdelhiairport.in/ adresine yüklenmelidir. Daha fazla bilgi için: https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Hollanda AB uyumlu aşı sertifikasının ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Hong Kong (Çin) 48 saat önce yaptırılmış negatif COVID test sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Irak Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İran Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İrlanda 6 Mart 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İspanya Yolcuların; en fazla 180 gün önce pozitif Covid-19 NAAT testinden en az 11 gün sonra iyileşme sertifikası veya kalkıştan en fazla 24 saat önce alınmış negatif antijen testi veya kalkıştan en fazla 72 saat önce alınmış Covid-19 testi veya girişten en fazla 270 gün en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren Covid-19 sertifikası ibraz etmesi istenmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İsrail Yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmesi gerekmektedir.Test sertifikası İngilizce olmalı ve yolcu pasaport numarasını belirtmelidir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İsveç 1 Nisan 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İsviçre 1 Mayıs 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
İtalya Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış COVID-19 ya da 48 saat önce yaptırılmış Antijen negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Japonya Yolcuların kalkıştan en fazla 72 saaat önce alınmış COVID-19 test sonucu negatif olmalıdır. Kabul edilen testler: LAMP, NEAR, Yeni Nesil Dizi, Kantitatif antijen(CLEIA/ECLEIA), RT-PCR, Smart Amp, TMA veya TRC'dir. Testte nazofaringeal sürüntü, tükürük veya nazofaringeal ve orofaringeal sürüntüyü temel alındığı belirtmelidir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kamerun Yolcuların ilk biniş noktasından hareketten en fazla 3 gün önce COVID-19 PCR testi negatif olmalıdır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kanada Seyahatten 14 gün önce aşıları tamamlama zorunluluğu bulunmaktadır. Yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 testi ibrazı etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Karadağ 11 Mart 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Katar Seyahatten 14 gün önce aşıları tamamlama zorunluluğu bulunmaktadır.Yolcuların uçuştan 48 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kazakistan Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kenya Aşı sertifikasyı bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kırgızistan 1 Mayıs 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
KKTC Aşısız kişilerden varıştan 72 saat önce yapılmış negatif PCR sonucu istenmektedir.
Kolombiya Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR veya 48 saat önce yaptırılmış Antijen negatfi test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Bu kural 18 yaşından küçüklere uygulanmaz. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kongo Cumhuriyeti 5 Mayıs 2022'den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti Yolcuların ülkeye girişten en fazla 72 saat önce alınmış negatif Covid-19 test sonucu olmak zorundadır ve test sonucu İngilizce veya Fransızca olmalıdır. Bu kural 11 yaş ve daha küçük yolculara uygulanmaz. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kosova 1 Mayıs 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kuveyt 1 Mayıs 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Kuzey Makedonya 21 Nisan 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Letonya 31 Mart 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Libya Uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 test sonucunun ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Litvanya 1 Mayıs 2022 den itibaren test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Lübnan Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 48 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR veya 24 saat önce yaptırılmış Antijen negatif test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Lüksemburg AB uyumlu aşı sertifikasının ibraz edilmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Macaristan Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Madagaskar 5 yaşından büyük yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Maldivler Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Malezya Yolcuların ilk kalkış noktasından ayrılmadan en fazla 2 gün önce alınmış negatif COVID-19 RT-PCR test sonucuna sahip olmaları yada en fazla 6 ay yada en az 6 gün önce iyileştiğine dair recovery test sonucunun ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Mali Yolcular, varıştan en fazla 72 saat öncesine ait negatif COVID-19 PCR ya da RT-PCR test sonucunu veya aşı sertifikasını ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Malta Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR veya 24 saat önce yaptırılmış Antijen test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Morityus Yolcular, varıştan en az 14 gün önce tam olarak aşılandığını gösteren COVID-19 aşı sertifikasına sahip olmalıdır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Meksika Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Mısır Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Moğolistan Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Moldova Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Moritanya Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Mozambik Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Nepal 5 yaşından büyük ve aşı sertifikası olmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR testi (Gene Expert, True NAAT veya WHO onaylı testler) sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Nijer Aşı sertifikasına sahip olmayan yolcuların uçuştan en fazla 72 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Nijerya Aşı sertifikasına sahip olmayan yolcuların uçuştan en fazla 48 saat önce yapılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Norveç Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Özbekistan 12 yaşından büyük ve aşı sertifikası bulunmayan yolcuların ülkeye girmeden en fazla 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Pakistan 12 yaşından büyük yolcuların uçuştan 72 saat öncesine ait negatif COVID-19 PCR test sonucu etmesi gerekmektedir. Pakistan'a giriş yapacak yolcuların aşılarını tamamlamış olması gerekliliği bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Panama 17 yaşından büyük ve aşı sertifikası olmayan yolcuların uçuştan 72 saat öncesine ait negatif COVID-19 Antijen ya da NAAT test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Polonya Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Portekiz 12 yaşından büyük ve aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR yada NAAT testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Romanya Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Ruanda 5 yaşından büyük yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR veya Antijen testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Rusya Rusya vatandaşları hariç yolcuların ülkeye girmeden en fazla 2 gün önce yaptırılmış İngilizce veya Rusça negatif COVID-19 PCR testi sonucuna sahip olmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Senegal 2 yaşından büyük ve aşılanmamış yolcuların ülkeye girmeden en fazla 3 gün önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Seyşeller Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Sırbistan Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Singapur 2 yaşından büyük ve aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 48 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Slovakya Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Slovenya Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Somali 5 yaşından büyük yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Sri Lanka 12 yaşından büyük ve aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR veya 48 saat önce yaptırılmış Antijen testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Sudan 8 yaşından büyük yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Suudi Arabistan Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Tacikistan 3 yaşından büyük ve aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Tanzanya Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Tayland Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Tayvan (Çin) 7 yaşından büyük yolcuların ülkeye girmeden en fazla 2 gün önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR testi sonucuna sahip olmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Tunus Aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 48 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 PCR veya 24 saat önce yaptırılmış negatif Antijen testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Türkmenistan Yolcuların uçuştan 48 saat önce yaptırılmış COVID-19 PCR veya Rapid antijen sonucunun ibraz etmesi gerekmektedir. Yolcuların aşı sertifikası sahibi olması gerekliliği bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Uganda 5 yaşından büyük ve aşı sertifikası bulunmayan yolcuların uçuştan 72 saat önce alınmış negatif COVID-19 PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Umman Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Ürdün Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Venezuela Yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif PCR testi sonucunun ibraz etmesi gerekmektedir. 1 yaşından küçükler testten muaftır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Vietnam Yolcuların uçuştan 72 saat önce yaptırılmış negatif COVID-19 veya 24 saat önce yaptırılmış Antijen testi sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir. 2 yaşından küçükler testten muaftır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Yunanistan Test şartı kaldırılmıştır. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.
Zambiya 12 yaş ve üstü aşı sertifikası bulunmayan kişilerden 72 saat önce yaptırılmış negatif PCR test sonucu ibraz etmesi gerekmektedir. Daha fazla bilgi için https://www.iatatravelcentre.com/world.php ziyaret edilmelidir.