SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

4. Ulusal Hava ve Uzay Tıbbı Kongresi 26-28 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek.

7 Eylül 2018
4. Ulusal Hava ve Uzay Tıbbı Kongresi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Hekimliği Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü katkılarıyla  26-28 Ekim tarihleri arasında  Üsküdar  Belediyesi  Bağlarbaşı  Kongre  ve  Kültür  Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
 
Bu yıl “Hava ve Uzay Psikiyatrisi, Psikolojisi ve Nörolojisi” temalarında icra edilecek olan Kongre’nin uluslararası davetlilerin de konuşma yapacağı ilk gününde “Uçucularda Bitkinlik” konusu tüm detaylarıyla incelenecektir.
 
SHGM Hava Sağlık Birimi tarafından güncel mevzuat bilgileri, Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) ve Havacılık Sağlığında Emniyet Performans Göstergeleri konularında oturum düzenlenecektir. Programda yer alacak konuların katılımcıların akademik beklentilerini karşılamanın yanı sıra, güncel gereksinimlerine de cevap verecek nitelikte olması hedefleniyor.  Kongre kapsamında ayrıca bu yıl  ilk defa “Havacılık Tıbbı Bilgi Yarışması” da organize edilerek bilgi paylaşımına ve tartışmaya dayalı bir iletişim platformuna imkan sağlanacak.
 
Kongre’ye katılım kredilendirilerek “Uçuş Tabipliği Tazeleme Kursu” yerine geçecek olup, yetkili uçuş tabiplerin yetkilerinin devamının sağlanması amaçlı bu kongreye katılımları tavsiye edilmektedir.  Bu kapsamda, Uçuş Tabibi olan olmayan Doktor, Uzman Doktor, Psikolog, Pilot ve konu ile ilgili havacılık sektöründe çalışan ve bu sektöre gönülden bağlı herkesin  katılımı arzu edilmekte olup, kongre katılımı ile ilgili bilgilere  www.uhtk.org  adresinden ulaşılabilmektedir.
 
 

İlgililere Duyurulur…