SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Recep USLU


1982 yılında Kütahya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi (Konya Teknik Üniversitesi) Harita Mühendisliği Bölümünde 2007 yılında tamamlamıştır.
 
2008 yılında tamamlanan askerlik görevi sonrası bir enerji firmasında Harita Mühendisi olarak kısa bir süre çalıştıktan sonra, 2009 yılı itibariyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havaalanları Daire Başkanlığında Mühendis unvanı ile göreve başlamış olup, teknik denetçi unvanı ile ülkemiz havaalanlarında havaalanı standartları ve sertifikasyonu kapsamında çok sayıda havaalanı emniyet denetimi faaliyetlerine katılım sağlamıştır. Başta İstanbul Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı ve Tokat Yeni Havalimanı olmak üzere, ülkemizde birçok havaalanın sertifikasyon işlemlerinde görev üstlenmiş, bir çok havaalanı yer seçimi heyetinde yer almıştır. Ayrıca, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Heliport Tasarım Çalışma Grubu (ICAO – HDWG) ile Kurtarma ve Yangınla Mücadele Çalışma Grubu (ICAO-RFFWG) üyesidir.
 
2020 yılı Nisan ayı itibariyle Havaalanı Standartları ve Sertifikasyon Müdürlüğü görevini yürütmekte olan USLU, 2022 yılı Ağustos ayı itibariyle Havaalanları Daire Başkan V. olarak görevlendirilmiştir. Havaalanı standartları ve sertifikasyonu kapsamında farklı uzmanlık alanlarında birçok yurtiçi ve yurtdışı eğitime sahip olan USLU, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Havaalanları Daire Başkanlığı Görev ve Sorumlulukları