SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İnsan Kaynakları

Sivil havacılıkta sektöründe olduğu gibi, nitelikli insan kaynakları ihtiyacı Genel Müdürlüğümüzün de öncelik verdiği konuların başında gelmektedir. Bu kapsamda kurumumuza iyi eğitilmiş profesyonel işgücünün kazandırılması, etkin yöntemlerle doğru ve zamanda yetiştirilmesi temel hedeflerimiz arasındadır.

vb. gibi meslek grupları ile idari memur kadromuzu her geçen gün daha da güçlendirerek, gerekli eğitimler aracılığı ile uzmanlaşmayı sağlayarak sektöre daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz.

Genel Müdürlüğümüz Personel ihtiyacını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 5431 sayılı Teşkilat Kanunu ile 2006/10429 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde, fırsat eşitliği ilkesi temel alınarak karşılanmaktadır. Havacılık Uzman Yardımcılarının alımında KPSS sınavında başarılı olan adaylardan Genel Müdürlük tarafından yapılan yazılı sınavı kazanan adaylar belirlenen kontenjanın 3 katını aşmayacak şekilde sözlü sınava çağırılmakta, sözlü sınavı kazanan adayların ataması yapılmaktadır. İdari Memur alımları ise ÖSYM tarafından KPSS puanına göre yapılan merkezi atama ile gerçekleştirilmektedir.
 
SHGM, kurumsal performansının sürdürülebilirliğini ve çalışanlarının mesleki ve bireysel gelişimini sağlamak için insan kaynakları stratejisi içerisinde eğitim ve gelişim faaliyetlerine önem vermektedir.
 
 
Hizmet Yerlerine Göre Çalışan Personel Sayısı
Genel Müdürlük

318

TOPLAM

318


Personel Müdürlüğü
Tel (312) 203 60 00
Faks (312) 212 46 84