SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye'nin hava ulaştırma alanında anlaşma yaptığı ülke sayısı 93 oldu...

Türkiye hava ulaştırma anlaşması yaptığı ülkelere bir yenisini daha ekledi. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN ve İzlanda Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Dış Ticaret Müzakereleri departmanı başmüzakerecisi Einar GUNNARSSON başkanlığındaki Türkiye-İzlanda sivil havacılık müzakereleri, 25-26 Mayıs 2009 tarihlerinde İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te gerçekleştirildi.

Türkiye ile İzlanda arasında sivil havacılık alanında ilk olma özelliği taşıyan bu anlaşma (HUA - İkili Hava Ulaştırma Anlaşması) ile iki ülke arasında tarifeli seferlere imkan verilecek şekilde doğrudan uçuşlar yapılabilecek.

Yapılan anlaşmaya göre Türkiye ve İzlanda'nın birden fazla havayolu şirketi tayin etmesi konusunda uzlaşılmış, yine anlaşmaya göre Türkiye ve İzlanda'dan üçer nokta tarifeli sefer noktası olarak belirlenmiştir. Ayrıca havayolu şirketlerinin haftada 7 frekans yolcu ve 7 frekans kargo sefer yapmaları konusunda da mutabık kalınmıştır.

Faaliyetleri arasında Türkiye adına diğer ülkelerle hava ulaşım anlaşmaları imzalama görevi de bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) bu son anlaşma neticesinde çoklu tayine imkan veren anlaşma yaptığı ülke sayısı 68'e, hava ulaşım anlaşmaları imzaladığı toplamdaki ülke sayısı ise 93'e yükselmiş oldu.